söndag 27 september 2015

Sedan sist vi hördes

Sedan sist vi hördes har jag varit ute och "medeltidat" mig uppe en bit från Fårösund. Det var Storstyringkampen som stod på schemat, en kamp där man utser vem som ska bli baron och baronessa för Styringheim (Gotland) under kommande år. Jag kunde inte vara med under hela kampen då jag gick en intro-kurs i bågskytte, men några grenar fick jag se, jag fick uppleva ett hov och sedan den avslutande banketten. På bilden ovan ser ni supkoppen jag fick som present av de avgående baronparet då jag deltog vid mitt första hov!

Sedan sist vi hördes har jag skaffat mig en symaskin! Här ska sys medeltidskläder, läggas upp byxor och nya gardiner ska göras. Ska bara försöka hitta lite tid att göra det också, hitintills har jag inte ens öppnat lådan maskinen kom i...

Sedan sist vi hördes har jag varit sjukt upptagen med studier och andra åtaganden! Läser just nu kurserna "Kulturegendomsrätt", "Design för det goda livet" på distans samt kursen "Föremålens material och tekniker" som campus-kurs, men kul är det!

Sedan sist vi hördes har vi i haft undervisning av två riktigt roliga och intressanta gästföreläsare, gått på studiebesök (bilden ovan är tagen från Fornsalens arkiv) och fått lära mig massor av trä, textilier och papper. 

Här framöver står träningar med gycklargillet, mer bågskytteträningar, möten, plugg, häng med kompisar och massa annat på schemat!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar