onsdag 13 april 2016

Att hitta inspiration

Att hitta inspiration i vardagen tror jag de flesta människor kämpar för någon gång i livet. Att känna sin inspiration sina kan yttra sig både i arbetslivet, i studier eller om man sysslar med någon form av kreativ process. Det jag tror är viktigt är att hitta just sin källa till inspiration. När man skriver så så låter det dock som att det är någonting som kräver mycket arbete eller något som kan vara svårt att uppnå, men det tror inte jag! Det som krävs är att man ska våga känna inspirationen ibland, och framförallt söka den på platser eller i situationer där man normalt sätt inte skulle tro att man skulle hitta känslan.
Jag är medveten om att det finns många som skriver om liknande ämnen, men jag känner ändå att jag vill lista några tillfällen eller situationer där jag finner inspiration.

- I mötet med personer från andra "fält". Jag har turen att få studera vid ett stort universitet men på ett litet campus. Detta innebär att jag blivit nära vän med blivande arkeologer, speldesigners, grafiker, antikvarier.. Listan är lång! Att få höra vad studenter från andra program sysslar med, hur deras kreativa process går till och hur deras tankegångar är kring ens egna utmaningar är så värdefullt! Jag som blivande antikvarie fick förfrågan att kolla in en speldesigners hemsida och min b-uppsats korr-lästes av en blivande arkeolog. Mångfald är vad som krävs för att utvecklas!

- Att studera. Detta låter kanske lite självklart, men på universitetet har jag fått chansen att möta gästföreläsare från hela världen, fått träffa specialister inom smala fält och framförallt fått höra till engagerade människor prata om ett område som ligger dom varmt om hjärtat, det finns inget bättre.

- Tidningar. Att få en tidning i brevlådan är bland det lyxigaste jag vet. Att få bläddra och läsa reportage om allt från inredning till matlagning och personlig utveckling medan jag dricker en kopp te är både avslappnande och inspirerande. Ett tips är att läsa tidningar inom områden du kanske normalt sätt inte skulle läsa. Nästa gång du står vid tidningshyllan för att köpa favorittidningen, passa även på att köpa någon tidning du aldrig läst förr.

Att ta en sväng på Strandpromenaden är både avslappnande och inspirerande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar